Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu iaurt fara coacere


Prajitura cu iaurt si banane
Prajitura cu iaurt si banane este o prajitura rapida si simpla dar nu doar atat. Cauti o prajitura cu iaurt racoritoare ? Cauti o prajitura cu iaurt fara coacere , o prajitura simpla si delicioasa? Atunci te vei indragosti de aceasta prajitura.





Prajitura cu iaurt si banane este cea mai buna prajitura cu biscuiti si iaurt.Cum se face prajitura cu iaurt? De ce este atat de speciala aceasta prajitura cu iaurt si banane?
Incep descrierea acestei prajituri fara coacere cu o imagine care face cat o mie de cuvinte.

Prajitura cu iaurt si banane o prajitura cu iaurt racoritoare
Prajitura cu iaurt si banane o prajitura cu iaurt racoritoare
Pentru mine conteaza foarte mult aspectul cat si gustul unei prajituri. Nu ma dau in laturi cand vine vorba de o prajitura de casa la care trebuie sa lucrezi ore in sir sau de la un desert rafinat care necesita atentie si rabdare. Torturile pe care trebuie sa le pregatesti meticulos le ador pentru ca sunt constienta de bucuria rezultatului final si multumirea sufleteasca care vine la pachet cu aceasta. Insa daca este sa vorbim de prajituri fara coacere , adica aceste prajituri rapide care nu necesita folosirea cuptorului , ele sunt preferatele mele.
Prajitura cu iaurt si banane cum se face prajitura cu iaurt si banane biscuiti
Asta pentru ca sunt prajituri rapide si ieftine care se pregatesc usor. Daca esti in criza de timp sau pur si simplu vrei sa pregatesti ceva bun in cateva minute , aceasta prajitura cu iaurt si banane este perfecta. Ai nevoie de 7 ingrediente simple si destul de accesibile , ingrediente pe care sa le combini usor pentru a obtine prajitura fara coacere perfecta. De ce spun ca aceasta prajitura este desertul perfect? In primul rand este o prajitura cu iaurt si frisca , deci o prajitura cu crema racoritoare. Din start este o prajitura de vara , un desert care poate fi confundat cu o inghetata cremoasa. Aici vorbim de gust. Daca este sa ne referim la aspect , prajitura cu iaurt si banane ocupa si aici un loc fruntas alaturi de prajitura Albinita cu miere fara coacere.

Primul strat este unul de biscuiti cu cacao insiropati in suc natural de banane.Urmatorul strat este cel de banane,de fapt banane taiate pe jumatate si aranjate astfel incat sa fie vizibile pe sectiune oricum am portiona prajitura.

Binenteles ca urmatorul strat este cel de crema cu iaurt si frisca. Aici eu am folosit iaurt cu capsuni , puteti folosi orice iaurt cu fructe va place. Important este sa fie unul cremos. Ultimul strat ,adica stratul capac este unul de biscuiti cu cacao. Si acestia insiropati , la fel ca primul strat. Eu am decorat prajitura cu iaurt cu feliute de banane si ciocolata topita insa puteti sa decorati prajitura dupa bunul plac.Cred ca foarte bine ar merge si putin zahar pudra sau ciocolata rasa.

Prajitura cu iaurt si banane , cum se face aceasta prajitura cu biscuiti si iaurt?
Prajitura cu iaurt si banane mod de servire PRAJITURA CU IAURT SI BISCUITI
Pentru crema acestei prajituri am folosit frisca lichida indulcita si iaurt cremos cu capsuni.Nu am folosit zahar intrucat ambele au fost dulci. Daca veti inlocui insa frisca lichida indulcita cu smantana pentru frisca atunci va trebui sa adaugati putin zahar pudra. Asta dupa gustul fiecaruia. Este valabil si in cazul in care veti folosi un iaurt cremos simplu fara fructe. Cel mai bine este sa folositi zahar in functie de cele doua ingrediente.

Prajitura cu iaurt si banane adygio kitchen
 Printeaza
5 from 5 votes
Prajitura cu iaurt si banane fara coacere
Prajitura cu iaurt si banane fara coacere , o prajitura rapida cu biscuiti , iaurt,banane si frisca.
Preparare
10 mins
Gatire
1 min
Timp Total
11 mins
Fel: DesertBucatarie: RomaneascaPortii: 12 persoaneCalorii: 239kcal



INGREDIENTE
30 buc biscuiti cu cacao
600 g iaurt cu capsuni
250 ml frisca lichida indulcita
250 ml suc de banane
3-4 buc banane
250 g mascarpone
10 g gelatina
Ai incercat reteta?Hai pe Instagram!
Mentioneaza @adygiokitchen sau da tag #adygiokitchen!
MOD DE PREPARARE
Incepem prin a pune gelatina intr-un bol mai incapator dupa care o hidratam cu aproximativ 100 ml suc de banane.
prajitura cu iaurt si banane hidratare gelatina
Trecem la crema si punem crema de mascarpone in bolul mixerului impreuna cu frisca lichida.Mixam pentru aproximativ un minut sau , adica pana cand obtinem o crema ferma.
prajitura cu iaurt si banane crema de iaurt
Oprim mixerul si adaugam iaurtul cu capsuni. Amestecam usor cu miscari ample pana la omogenizare.
prajitura cu iaurt si banane iaurt de capsuni
Bagam gelatina in cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde.
O scoatem si o turnam peste crema. Amestecam si crema este pregatita.
prajitura cu iaurt si banane cu crema cu gelatina
Prajitura cu iaurt si banane asamblare prajitura
Incepem prin a insiropa biscuitii.Ii trecem prin sucul de banane si asteptam sa se scurga excesul.Ii punem in tava pe care o vom folosi , respectiv in forma reglabila. Am setat forma astfel incat sa incapa 3 randuri a cate 5 biscuiti.

Odata ce am terminat de pus biscuitii insiropati , punem bananele taiate pe jumatate. Pentru a avea o prajitura cat mai aspectuoasa punem si bucati mai mici intre cele mari.

prajitura cu iaurt si banane cu banane bucati
Punem crema si o distribuim pe toata suprafata.Urmeaza sa acoperim cu un strat de biscuiti insiropati. Daca nu vreti sa folositi suc de banane,puteti sa-l inlocuiti cu orice alt suc de fructe sau lapte aromat.La fel puteti proceda si cu iaurtul.

Prajitura cu iaurt si banane – timpul de asteptare pentru prajitura cu iaurt si portionare
prajitura cu iaurt si banane prajitura rapida fara coacere
Se baga prajitura la frigider pentru 6-7 ore , puteti sa o lasati la frigider pana a doua zi daca o pregatiti seara.
Mergem pe marginea tavii cu o spatula metalica dupa care indepartam tava,respectiv forma.
Pentru a portiona prajitura cu iaurt mergem cu cutitul exact pe conturul biscuitilor.Stergem cutitul dupa fiecare taietura.
Prajitura cu iaurt si banane – decorarea prajiturii
Decoram fiecare bucata cu o felie de banana si ciocolata topita , acestea sunt optionale.Dupa cum am mai spus , prajitura cu iaurt si banane se poate decora cu zahar pudra , cacao sau ciocolata rasa.

prajitura cu iaurt si banane decorare

No comments:

Post a Comment